Aktuella trender 2014

I går kväll föll det vita flingor hos oss också…Och det var riktigt mysigt och stämningsfullt när allt kommer omkring. Men nu på morgonen var det milt och fuktigt igen och snön ser man inte mycket av. Antingen får vintern komma på riktigt, eller så vill jag ha vår – helst nu! Det lär väl tyvärr dröja och det är bara att gilla läget och köpa hem lite fräscha blommor och få till lite vårkänsla inomhus istället!

Som jag berättat tidigare lyssnade jag på ett intressant föredrag med Stefan Nilsson, trendexpert från Trendgruppen, när jag var på DesignTrade i Köpenhamn i förra veckan. Det handlade om vilka trender som kommer att vara aktuella 2014 och de skildrades genom fem teman. Stefan Nilsson hade också inrett fyra olika trendzoner på mässan. Den här bilden är från temat Nursery

Här följer en kort beskrivning av de fem olika teman/trenderna:

  • Drama! – 2014 handlar om det livliga och dramatiska, och vi kommer att få se näst intill scenografiska interiörer.
  • Talisman – Denna trenden symboliseras av det rustika med antydningar av etniska element. Influenserna kommer från Nordafrika.
  • Nursery – En barnkär och optimistisk trend med massor av pasteller och referenser från barnens värld, som t ex glassfärger. Kan ses som en reaktion på allt det beiga!
  • Structure – Karaktiseras av grafiska mönster och former. Allt behöver inte längre handla om funktionalitet. Manchester kommer att dominera på möbler!
  • Forest 2.0 – Framåtblickande trend. Återvinning är viktigt. Domineras av trä och natur, blommönster, insekter och wildlife. Kork är ett material som är stort, även papper och cardboard.

Storytelling har på allvar slagit igenom även inom inredning. Genom inredningen vill vi berätta en historia och vi lockas av det lite oväntade…Who wants to be normal?

Själv längtar jag verkligen efter lite ljusare färger och pasteller just nu, och grafiska mönster är ju alltid snyggt. Och vem mår inte bra av att tänka miljövänligt och återanvända och ta till vara på det som naturen erbjuder?

Ha en skön tisdag!

Christina

2 svar på ”Aktuella trender 2014

  1. Man kan ju inte byta ut allt efter hur trenderna svänger men jag har redan en del grafiska mönster i svartvitt, ikatmönster och så mycket växter så… check på structure, talisman och forest!
    Ha det gott!
    Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *