Att utgå ifrån en moodboard…

En moodboard är en bra utgångspunkt när man inreder. Att arbeta med en moodboard behöver inte vara så svårt. Du kan välja att utgå ifrån en enda bild som förmedlar den känsla som du vill skapa i hemmet eller i rummet. Det är bra om det framgår i bilden vilka färger som du ska arbeta med. Du kan också göra ett helt kollage för att få fram den rätta känslan. Leta i inredningstidningar och magasin eller på nätet för att hitta rätt bilder och inspiration! Ibland kan det var bra att komplettera med ord som förmedlar den känsla som du vill skapa.

Det här är exempel på en enkel moodboard som jag gjorde åt en familj som skulle göra om hemma och öppna upp mellan kök och vardagsrum…

Bilden som jag valde för att förmedla känslan som vi var ute efter i rummen, känner ni säkert igen ifrån en Iittala-annons. Färgerna som vi utgick ifrån valde vi från Norrgavels palett, eftersom familjen redan hade en del möbler, kuddar och textilier härifrån som skulle vara kvar i rummen. Ett par nya färger las till. Basen i inredningen är neutral; vit, olika grå nyanser och trä. Vi jobbade med genuina naturliga material av hög kvalitet på golv, väggar, kakel och köksinredning. Utöver detta arbetade vi med accenter i form av de fyra färgerna till höger (eller färger ton i ton med dessa), för att skapa ett lugnt och harmoniskt intryck. Mer komplicerat än så här behöver det inte vara!

Om man har en moodboard att utgå ifrån när man inreder och köper möbler och inredningsdetaljer, kan man checka av mot denna under processen och se så att det stämmer. Då undviker man felköp och det där röriga intrycket som det lätt kan bli i ett hem när man inte har någon plan eller röd tråd att gå efter…

En moodborad kan du använda dig av i många sammanhang; när du inreder, planerar din trädgård, sätter ihop din klädstil och garderob, när du planerar festen…you name it!

Lycka till!

Och ha en skön söndag…!

Christina

Ett svar på ”Att utgå ifrån en moodboard…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *