Blå toner och humanistisk modernism på Formex

I morgon öppnar Formex, nordens största fackmässa inom inredningsdesign och presentartiklar på Stockholmsmässan.

Vårens tema som presenteras är Nordic Kicks. Här blandas vårt designarv med nya infallsvinklar. Vi inreder personligt och färgstarkt, med värme och artistisk känslighet. Trendtemat kan sammanfattas med orden ”något gammalt, något nytt, något lånat, något blått, något fått”.

Temat presenteras på mässans entrétorg i en inspirationsutställning utformad av inrednings- och designstudion Oddbirds

Vi är själva medskapande kreatörer i Nordic Kicks. Vi tar till oss nya intryck och influenser och resultatet blir ett modernt uttryck. Inredningen är gärna kantig eller välvt cirkelformad och vi leker med grundformerna från Modernismen. De starka kulörerna bildar utropstecken och de geometriska formerna blir tecken och symboler. Trots det är uttrycket mjukt och karaktäristiskt för trenden är kontrasten mellan de starka grundformerna och den mjuka framtoningen. Det improviserade och stänkmålade ses som en naturlig utveckling av tidigare säsongers marmorfokus. Inspiration kommer även från öst och japanska traditioner. Hantverket fortsätter att vara i fokus och tekniska innovationer visar vägen framåt. Vi ser taktila ytor och en omsorg om materialen, trä med gyllene toner, natursten och marmor, kork, naturgarvat läder, terrakotta och metaller.

Gillar ni blått? Personligen är jag ingen typiskt ”blå människa” när det gäller inredning, men har märkt att jag har börjat klä mig i alltmer blått. Jag älskar min mörkblå cashmerekofta till mörkt blå jeans och har precis fyndat en härlig himmelsblå polotröja från Second Female på vinterrean…

Ha en fortsatt skön (och snöig?) tisdag!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *