Casa delle Bottere – en studie i minimalism

Jag är ibland lite kluven när det gäller vilken typ av hus som jag tycker bäst om. Å ena sidan älskar jag gamla hus med en historia, charmiga detaljer, vinklar och vrår. Jag bor ju själv i ett hus från 1930.

Å andra sidan är jag väldigt svag för hus med stora öppna ytor, vackra ljusinsläpp, rena linjer och minimalistisk inredning. Det här underbara huset som ligger ute på landet utanför den italienska staden Treviso, är verkligen ett exempel på just detta. Huset kallas för Casa delle Bottere (fritt översatt ”Vinfatens hus”), eftersom vägen som huset ligger vid förr i tiden användes av jordbrukarna för att transportera fat för lagring av vin.

Lägg märke till de platsbyggda detaljerna som bänkar och förvaring som smälter in utan att ta plats och yta och möbleringen som är genomgående låg. Inslaget av trä ger värme i den neutrala färgskalan. LED-tekniken utnyttjas för att belysa fasaden, väggar, tak och bänkar och skapar ett vackert ljus och skuggspel, som komplement till de naturliga ljusinsläppen.

Bilderna kommer från italienska magasinet Interni, foto Marco Zanta.

Här kan ni läsa mer om huset – om ni behärskar italienska villl säga! Annars får ni njuta av bilderna istället…

Ha en riktigt fin dag!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *