Det perfekta skåpet

Jag har länge varit på jakt efter ett snyggt och praktiskt skåp som samtidigt kan fungera som avlastningsbord/sidebord vid vårt matbord. Väggen där det ska stå är ganska smal och bredden får därför vara max ca 90 cm. Helst av allt skulle jag vilja ha en kombination av hyllplan och lådor för bestick, servetter med mera. Det nya skåpet ska också passa ihop med det höga vita vitrinskåp som vi redan har. Än har jag inte hittat den perfekta lösningen, trots att det finns så många fina skåp att välja på just nu!

Här kommer lite inspiration…

Nya Story/Cabinet från A2 Designers är bara så vackert! Framsidan är inspirerad av fiskbensmönstrad parkett och skåpet finns i olika material och färger. Skåpet på bilden har en vacker skiva i marmor. Design Sara Larsson.

Förvaringsserien Book (Ideal Form Team) designades av italienska Titti Fabiani för över fyrtio år sedan och har blivit en klassiker. Modulerna finns i olika färger och går lika bra att placera på golvet som att hänga på väggen. Och det är lika snyggt med bara en modul som att kombinera flera!

Kilt (av Claesson Koivisto Rune) från Asplund finns även som ett smalare och högre skåp. Jag gillar den snygga designen och de rena linjerna.

Tomas Sandells skåp Valv (Tre Sekel) har jag älskat ända sedan det kom förra året. Men det kräver sin plats för att komma till sin rätt!

Just nu lutar det åt en vit enkel, stilren variant som Asplunds klassiska Snö. Eller kanske Libro från Voice/Abstracta, som vi redan har en hel vägg av under snedtaket på ovanvåningen (där som öppna hyllor).

Men det var ju det där med lådorna också! Jakten fortsätter ett tag till…

Kanske är det någon som har ett bra tips på ett vackert skåp som skulle kunna passa?

Ha en fin dag!

Christina

2 svar på ”Det perfekta skåpet

 1. A2 Designers gör fina skåp! Är själv väldigt förtjust i deras Collect 2010.
  Det finns ett företag som heter Zweed som har ett skåp men vet inte om måtten stämmer. Och Mio har ett smalt skåp med flera luckor och en låda, Jakob.Har själv tittat på det. Eller så får du göra ett eget av Ikeas Metod och Superfronts luckor, då får du det exakt som du vill.
  Kram Irene

 2. Tack för tipsen, Irene!
  Zweeds skåp känner jag väl till och tycker mycket om, men tyvärr stämmer inte måtten. Jag ska däremot ta mig en närmare titt på Jakob från Mio. Det ser jätte snyggt ut. Ekbenen passar dock inte riktigt in, men de går kanske att måla…;-)
  Ikea är ju också ett bra alternativ, men jag hade tänkt mig lite mer ”finskåp” i stilen just här…
  Ha en fin dag!
  Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *