En personlig och välkomnande hall…

Entrén och hallen är det första som möter oss och våra gäster när vi kommer in i bostaden och det sista vi ser när vi beger oss ut. Hur ofta är det inte som vi kommer in i trånga och röriga hallar fulla med skor på golvet, när det i stället borde vara tvärtom – rent, luftigt och välkomnande? Tyvärr är ju hallen ofta ganska liten och det ska förvaras mycket kläder, skor, cykelhjälmar och andra prylar där. Det krävs därför en hel del eftertanke när man inreder hallen. Utan bra och välplanerade förvaringsmöjligheter är det inte lätt att hålla ordning och det är svårt att begära att våra barn ska göra det! För att skapa ett lugnt intryck rekommenderar jag någon form av enhetlig och sluten förvaring. Men det kan ändå var snyggt att kombinera detta med en synlig hylla eller några krokar för att ge lite liv i hallen. Tänk också på att bara ha framme det som behövs för årstiden och rensa bort sådant som inte används.

För att skapa en välkomnande känsla är det trevligt med ett litet bord i hallen. Vi inredare brukar kalla det ett månadsbord eller ett årstidsbord – ett bord där du kan arrangera små stilleben som skiftar med månaderna eller årstiderna. Det ska vara ett personligt och inbjudande bord där du samlar sådant som du tycker om och blir glad av! Låt dig gärna inspireras av det som finns i naturen. En lykta eller ett tänt ljus blir vackert tillsammans med några kvistar eller en lökväxt på våren och en skål med snäckor, stenar eller andra semesterminnen på sommaren osv.

Ofta är hallen liten och smal och bordet får då placeras vid väggen…

…men om det finns plats är det snyggt och välkomnande med ett bord mitt i hallen.

Bilderna är lånade från Sköna Hem.

Själv lever jag inte riktigt som jag lär just nu. När vi byggde till vårt hus, byggde vi även till en liten extra hall där vi får plats med klädförvaring. Vi var snabba med att sätta upp en hylla, klädstång, hängare och skoställ och sedan hade vi tänkt sätta skjutdörrar framför. Men jag tänkte om och vill nu istället ha ett drapperi för att skapa en mjukare känsla. Tyvärr har det inte kommit längre än till tanken än… Jag måste ta tag i det nu! Ska bara hitta rätt tyg först!:)

Ett årstidsbord har vi därmot – mitt älskade halvmåneformade bord från Norrgavel!

Hur ser din hall ut?

Ha en riktigt härlig dag!

Christina

Ett svar på ”En personlig och välkomnande hall…

  1. Jag har haft funderingar på att halvt bord i hallen så jag ska kolla in länken till Norrgavel. .
    När vi renoverade vårt hus var det prio 1 att det skulle vara en ”ren” hall så vi har garderober med skjutdörrar (speglar) så man slipper se allt! Hallen, som är som ett burspråk med fönster runt om är dessutom lite vid sidan om så har man väl gått vidare in i huset så går man inte till hallen förrän man ska ut igen. Jag har mina funderingar på att mysa till den lite men det är ett senare projekt… när alla andra är i hamn!
    Ha en fin torsdag!
    Kram Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *