En sommardröm – inspiration från Tine K Home

Å, vad jag längtar efter sol och värme när jag ser dessa härliga inspirationsbilder med vår- och sommarkollektionen från Tine K Home. Jag vill flytta ut olivträden och fikonträden som just nu ”övervintrar” i källaren, komplettera med lite nya växter, vackra krukor, korgar och kuddar och inreda och göra det mysigt på terassen. Än är det lite för kallt, men förhoppningsvis går det om ett par veckor.

Vi bor ju i ett gammalt hus från 1930 och trädgården är till viss del anpassad efter stilen med bland annat rosor, lavendel, pioner, buxbom och häckar. Vi försöker dock få in lite medelhavskänsla med hjälp av medelhavsväxter i krukor, och så har vi vårt fina blåregnsträd. Det går ju ofta bra att blanda stilar med känsla och lite vilja…Det viktiga är att resultatet känns harmoniskt och sammanhållet. Vi håller oss därför till vitt, rosa och lila-blå toner i vår trädgård (förutom nu på våren då det även finns lite gula vårlökar).

 Visst är det underbart när det går att duka ute och skörda kryddor och grönsaker direkt ifrån trädgården! Det är nu det är dags att planera för inköp av nya plantor och fröer…och kanske något nytt litet trädgårdsprojekt!

Ha en riktigt skön fredag och en härlig helg!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *