Höstlovsdagar i Hamburg…

Höstlovet avslutades med en tur till Hamburg för att hälsa på min sambos bror. Vi hade härliga dagar med shopping, sightseeing, god mat och umgänge med familjen.

Fredagen ägnades åt stan och shopping. Tyvärr blev det inte tid för så mycket inredningsinspiration den här gången. Jag hade tänkt besöka Habitat, men missade det eftersom de hade flyttat. Illum Bolighus kommer däremot snart att öppna i deras gamla lokaler mitt i stan. Istället blev det klädshopping; bland annat i favoritbutiken Stefanel och så passade vi på att handla lite tyska julgodisfavoriter, eftersom vi firar jul hemma i år. Vi hade tur med vädret och lyckades undvika regnskurarna…Solen tittade till och med fram en stund!

På lördagseftermiddagen besökte vi Speicherstadt Kaffeerösterei – ett jätte mysigt kafé och kafferosteri i hamnområdet som verkligen kan rekommenderas. Här fikar man och dricker nymalet kaffe i en vacker gammal magasinsbyggnad samtidigt som kaffet rostas precis intill i samma lokal. Det finns också en butik där man kan handla med sig hem det mesta som har med kaffe att göra, men framförallt nyrostat gott kaffe.:)

Dagen innan hade det nya konserthuset Elbphilharmonie öppnat sin Plaza för allmänheten efter en lång tids byggnation och framåt kvällen passade vi på att åka uppför den långa rulltrappan (Europas längsta) för att titta på arkitekturen och skymningsutsikten över stan och hamninloppet….

Det 110 m höga koncerthuset är byggt på toppen av en gammal magasinsbyggnad i hamnen och har ritats av den schweiziska arkietektbyrån Herzog & de Meuron. Det började byggas 2007 och står nu klart och kommer officiellt att invigas i januari 2017. Det var kul och spännande att vi fick chansen att vara bland de första besökarna på ”plazan”!

Nu är vi hemma igen, nöjda och belåtna efter ett par mysiga dagar…

Ha en riktigt skön vecka!

Christina

2 svar på ”Höstlovsdagar i Hamburg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *