Höstnyheter och inspiration på Northmodern…

I lördags var jag och Eva – Studio Ever – på Northmodern i Köpenhamn. Perfekt att starta hösten med lite ny inspiration! Northmodern är en skandinavisk fackmässa för innovativ design och livsstil. Här hittar man en mängd kända varumärken (många danska), men även nya märken och mer okända duktiga och lovande designers, vilket är extra kul.

Det är fortfarande naturmaterial som dominerar i möbler och inrednigsdetaljer; mycket trä, läder, kork, glas, marmor och metaller. Och textilierna är gjorda av naturfiber. Färgskalan går i neutrala och naturliga toner, gärna lite mustiga nu inför hösten (även om det syns en hel del pasteller också). Många visade bruna toner i sina kollektioner. Och design, kvalitet, miljömedvetande och hantverket är i fokus hos de flesta.

Här kommer ett litet urval med bilder från mässan…

Tine K Home hade en härlig monter med mycket snyggt; bland annat vackra textilier med nya mönster – som kuddarna i bruna toner. Och den stora korgen vill man ju bara ha! By Krohn hade också en väldigt vacker skyltning med underbara grafiska prints. Mette Duedahl visade fin keramik i varma jordnära färger som är så snygga att kombinera med varandra. Den vackra smörasken syns inte på bilden – men kolla in den på hemsidan!

Kork är ju stort nu. Louise Roe (som för övrigt är en av mina favoriter) har jätte snygga glasburkar med svarta korklock – känns modernt och helt rätt! New Works hade bland annat snygga lampor och ljusstakar i sin monter. Jag älskar de vita lamporna Lantern i frostat vitt glas i olika storlekar. Aytm är ett nytt danskt märke med vackra och lyxiga inredningsdetaljer, som vi säkert kommer att få se mycket av framöver. De har bland annat ljuvliga textilier, askar, ljusstakar och vaser. Jag fastnade för den runda vasen Globe i svagt färgat glas (svart eller skogsgrön) med mässingsbotten. Så snygg! Och så de fina underläggen i skinn från Lind DNA.

Menu hade som vanligt en snygg monter med många nyheter, men det sparar jag till ett annat inlägg!

Ha en solig och skön vecka!

Christina

Här börjar sommarlovet gå mot sitt slut och på onsdag börjar skolan igen…

3 svar på ”Höstnyheter och inspiration på Northmodern…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *