Inspiration från Stockholm Furniture & Light Fair…

I går var en rolig men intensiv dag på mässan och nu är jag fullmatad med intryck och inspiration! Det kommer nog att ta ett tag att smälta allt…

Jag hann med att gå på ett par intressanta föreläsningar, bl a om ljussättning och LED-belysning. Kinnarp presenterade en intressant trendrapport om framtidens arbetsplats som de har tagit fram i samarbete med Kairos Future, samt en arbetsmiljöundersökning genomförd av av Demoskop. Jag får berätta mer om detta i ett kommande blogginlägg!

När jag skulle ladda över mina bilder till datorn upptäckte jag att jag hade tagit mer än 350 bilder! Nedan hittar ni ett axplock…Fler reflektioner och mer inspiration kommer i inlägg framöver.

Det syntes mycket pasteller, klara färger och ljusa träslag i montrarna. Det märks att mässing och koppar är stort. En annan reflektion är att många sittmöbler har höga ryggar som ”sluter om” den eller de som sitter i dem. Soffan eller fåtöljen blir en plats för avskildhet där man kan läsa, lyssna på musik, samtala ostört eller bara meditera. Denna typen av sittmöbler syns alltmer på arbetsplatser och i offentliga miljöer.

Oki Sato, ”Guest of Honour”, hade skapat en fantastisk installation i form av en lounge i entréhallen…

Färg- och materialtrender presenterades av Richard Prime och Materialbiblioteket.

Hay hade en mycket kreativ och inspirarande monter…här var det lätt att dröja sig kvar! Många nyheter presenterades, bl a den låga vackra förvaringshyllan och snygga glas och ljusstakar i massiv koppar.

.

Muuto hade också en inspirerande monter med mycket pasteller och klara färger…Laxrosa finns hos många denna vår!

Vackra golv av Nendo och Claesson Koivisto Rune hos Berga Form…

Byarums Bruk – så enkelt och vackert!

Färgstarkt hos Afroart…

Vacker skyltning hos Växbo Lin…

Tom Dixon och Magis…Jag gillar skarpt Magis gröna stol ”Pina”!

Harmoniskt och vackert hos Asplund! Lamporna som står under spegeln heter ”Lightray” och har fått Elle Interiörs Designpris 2013 i kategorin Årets lampa. Design: Daniel Rybakken och Andreas Engesvik.

Neutrala toner och orange gerbior som accent hos David Design…

Secto Design gör vackra lampor…

Blandare i olika metaller och kulörer…

Klara färger och pasteller hos Stolab…

Snygga färger och kombinationer hos Montana…

Pedrali – strikt och lekfullt på samma gång!

 Flexibla kombinationer och höga ryggar…

Pallar i grafiska former som återkommer i hyllorna på väggen…

Som sagt, det här var bara ett axplock…mer kommer!

Jag önskar er en riktigt skön fredag! Själv har jag tänkt börja morgonen med ett yogapass på Hälsans Rum i vackra Alnarpsparken. Jag längtar redan!

Christina

2 svar på ”Inspiration från Stockholm Furniture & Light Fair…

  1. Tack för rapporten!:)
    Kul med mässa. Jag var på Objet & Maison för några veckor sedan. Tyvärr var det inte tillåtet att ta bilder där, vilket var synd. Det är så mycket intryck!
    Kram

    • Visste att jag skulle gilla dina bdiler innan jag se5g dom :)!Vilka he4ftiga nystan! Har aldrig sett se5dana tidigare faktiskt. Bilden under e4r ockse5 se5 vacker.Ha en je4tteskf6n helg och se4nd mig en tanke om du e4r ute och strosar i stan i helgen. Har akut hemle4ngtan… ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *