Internationale Gartenschau in Hamburg

Jag är just hemkommen från Hamburg, där vi har tillbringat ett par intensiva och trevliga, men minst sagt varma (!) dagar…

Vi har träffat min sambos familj (som bor i Tyskland) och besökt den internationella trädgårdsmässan igs 2013 – Internationale Gartenschau Hamburg.

Det var intressant, men tyvärr lite för hett för att gå på trädgårdsmässa…

På fredagskvällen, vid åttatiden när vi körde igenom stan, visade termometern hela 38,5 grader! Och då måste det ha varit ännu varmare på dagen när solen strålade…Phu…

Det gick tåg över hela mässområdet, men det blev ändå en hel del promenerande för att se valda delar mer i detalj. Fler bilder från mässan kommer i morgon!

Vi hann även med lite shopping – bl a i min favoritbutik Stefanel, och så en titt i möbel- och inredingsbutikerna Habitat och Lignet Roset som ligger bredvid varandra på Neuer Wall.

Bilden är lånad från Lignet Roset.

Stilwerk, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, hann vi tyvärr inte med den här gången. Men jag rekommenderar er verkligen att besöka det när ni är i Hamburg. Här visas möbler, belysning, inredningsdetaljer och annan spännande design på hela åtta våningsplan i en gammal fabrikslokal med vacker arkitektur, belägen vid Elbe och hamnen.

I morgon är det en ny vecka….

Sambon börjar jobba, dottern ska på ridläger och jag mjukstartar lite.

Ha en fin start på veckan!

Christina

Ett svar på ”Internationale Gartenschau in Hamburg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *