Into the woods – vacker glasvas från Målerås

Idag är det riktigt höstlikt. Här utanför viner vinden och just nu öser regnet ner och trädgården börjar skifta i höstfärger. En del höstdagar kan ju vara helt underbara, men just nu är det verkligen ruggigt. Jag håller mig mest inomhus och passar på att kika in här på bloggen för att önska er ett skönt veckoslut med en torsdagsbukett i en helt underbar vas…

Vasen ingår i Ludvig Löfgrens senaste serie Into the Woods formgiven för Målerås. Den är munblåst i klar kristall, men finns även i rökgrått glas. I serien finns också mindre vaser, en vas i form av en kotte, olika ljuslyktor med inspiration från skogen, glas och en karaff samt en del speciella speglar och skulpturer i begränsad upplaga. Jag måste erkänna att jag inte alltid har tyckt så mycket om just Ludvig Löfgrens färgstarka och lite kaxiga glasdesign och inte har något av hans glas här hemma, eftersom jag föredrar enkla, rena former. Men de här vaserna tycker jag är ursnygga. Ännu en sak att lägga till på önskelistan!

Nu ska jag snart iväg på ett härligt yogapass och sedan blir det kvällsmys i soffan med tända ljus och en bra bok…Jag har just börjat läsa Hennes nya namn av Elena Ferrante (andra delen i romansviten). Kan rekommenderas!

Ha nu ett riktigt härligt veckoslut!

Christina

När jag tittade in dotterns rum för ett litet tag sedan såg jag att vi visst har en glaspjäs av Ludvig Löfgren här hemma; nämligen en söt liten elefant som hon själv valde ut när vi senast var uppe i glasriket (mina kära gamla hemtrakter)…Där ser man!

Ett svar på ”Into the woods – vacker glasvas från Målerås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *