Ljus och stämningsfull Luciadag

Lucia är en av mina favorithögtider. Vi behöver ju så väl ljuset och värmen som Lucia kommer med denna mörka och kalla årstid!

VI började dagen här hemma med en stämningsfull stund med tända ljus, varm choklad, lussekatter och pepparkakor. Det blev även tid till lite eftertanke och reflektion om vad som är viktigt och verkligen betyder något. Jag tycker att det framgick så fint i SVT:s traditionella Luciafirande som i år sändes från Kungsholms kyrka.

 Tankarna går också till varför vi firar Lucia och hennes ursprung i Siracusa på Sicilien – en ö som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har besökt Sankta Lucias kyrka och kapell i Siracusa, vilket kändes speciellt eftersom Lucia är en så stark tradition hos oss.

 I kväll fortsätter firandet med Luciahögtid i Lomma kyrka. Det brukar vara väldigt vackert!

Årets första Luciatåg (ett ridande sådant) såg vi redan i helgen på Lomma ridklubbs julfest. En person som verkligen sprider ljus, trygghet och glädje med sitt engagemang för barn och ungdomar i Lomma ridklubb är Carina Espegren som i år är nominerad till Årets Eldsjäl/Kamratskap. Läs mer och rösta på Carina här. Hon är så väl värd det och det betyder mycket för klubben (och även ridsporten) om hon skulle vinna, så in och rösta!

Jag önskar er en fortsatt fin Luciadag! ♡

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *