Lousie Roe på DesignTrade

I måndags besökte jag DesignTrade i Köpenhamn. Det alltid kul och inspirerande att se vad som är på gång och vad som är nytt på marknaden när det gäller design och inredningsdetaljer.

Pastelltoner dominerar hos många denna höst och det är fortfarande mycket naturliga material; som ylle, skinn, trä (gärna återvunnet), sten, olika metaller och glas. Många visade färgat glas i blå, gröna och bruna toner som komplement till det klara. Jag såg också mycket grafiska mönster. Marmor är fortfarande stort, men nu visades även nya nyanser som alternativ till det vita och grå, t ex vackra gröna och bruna toner. Kvalitet, miljömedvetenhet och hantverk är i fokus hos många, vilket känns bra!

Det var extra kul att besöka alla unga, otroligt duktiga designers som ställde ut. En del av deras montrar var uppbyggda som workshop eller verkstäder där man kunde se och uppleva hantverket på plats.

Danska Louise Roes monter hörde till mina favoriter även den här gången….

Pastellfärger och mjuka textilier samsades här med detaljer i hårda material som marmor, granit och glas. Det är ju kontrasterna som gör det!

Den nya kollektionen domineras av ljust rosa toner och buteljgrönt. Mörkblått, svart, vitt och grå toner utgör basen, och koppar, metall och mässingstoner ger kollektionen en exklusiv touch. Formspråket och de grafiska linjerna som syns på inredningsdetaljerna är inspirerade av Köpenhamns vackra byggnader och arkitektur. Sortimentet har i höst utökats med ljuvligt bedlinne och handdukar.

Den här vackra rosa kudden med grafiskt mönster skulle jag själv gärna vilja ha. Den skulle passa perfekt i vår grå soffa! Just nu är jag sugen på lite varma rosa toner…Frågan är bara om det godkänns av övriga familjen!

Det kommer fler bilder från DesignTrade i kommande inlägg. Jag måste bara sortera alla intryck och bilder och hinna jobba lite mellan varven också. Det har blivit lite dåligt med tid till det de senaste dagarna; först mässa i måndags och sedan besök av min kusin som sov över tills idag, innan hon reste vidare till Sicilien (där hon bor periodvis). Ja, jag erkänner att jag är lite avundsjuk! Jag älskar ju Sicilien och längtar så mycket dit…;-)

Ha en fortsatt fin vecka!

Förhoppningsvis bjuder den på soligt höstväder här hemma i Sverige också…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *