Lucia med ljus, värme och eftertanke…

Tidig luciamorgon – en stämningsfullt stund med tända ljus, varm choklad, lussekatter och pepparkakor innan jobb och skola! I bakgrunden hörs vacker sång från SVT:s traditionella Luciafirande som i år sänds från Varbergs fästning. En av SVT:S bästa Luciasändingar tycker jag. Och höjdpunten var ju när Oscar Zia sjöng Sankta Lucia på italienska – så vackert!

Sött Luciatåg, en bordsdekoration i guldplättering från Rosendahl.

Ljuvligt vacker ljusstake som påminner om en Luciakorna designad av Ole Kortzau för Rosendahl. Jag hittade inte den på Rosendahls hemsida (kanske har den utgått?), men den finns att köpa hos Panik Design.

Lucia är en av mina favorithögtider. Vi behöver ju verkligen ljuset och värmen som Lucia kommer med denna mörka och kalla årstid!  Och tankarna går till varför vi firar Lucia och hennes ursprung i Siracusa på Sicilien – en ö som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har besökt Sankta Lucias kyrka och kapell i Siracusa, men den här bilden är tagen i Taormina när vi var där förra hösten.

Taormina på Sicilien – en plats som jag ständigt längtar till och återkommer till så ofta jag kan…

Nu ska jag brygga lite kaffe och äta en pepparkaka till innan jag sätter i gång och jobbar. I kväll fortsätter firandet med Luciahögtid i Lomma kyrka – det brukar vara så vackert och stämningsfullt!

Jag önskar er en riktigt fin Luciadag!

Christina

Ett svar på ”Lucia med ljus, värme och eftertanke…

  1. Pingback: Citronträd och längtan till Sicilien… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *