Naturligt vacker torkvinda

Jag har aldrig tyckt att det är särskilt snyggt med en torkvinda i trädgården, även om det är härligt med tvätt som får torka ute i friska luften.

Men när jag såg den här fina torkvindan som nu finns hos Norrgavel ändrade jag mig…

Den är tillverkad i gotländsk senvuxen furu, som bara blir vackrare med tiden då träet grånar. Staghållaren är i svartlackad sandgjuten aluminium och linorna i syntetisk hampa.

Naturligt och vackert!

Torkvindan är formgiven av Tove Adman, som började sin yrkesbana som konstnär. Hennes skulpturer tog ofta en form som påminde om något som man kan finna i ett hem, men ändå inte! Övergången till att designa inredningsföremål blev därför en naturlig följd.

I går när det var regn och rusk ute och vi ändå var hemma, fick jag för mig att äntligen ta itu med tvätten som hade samlats på hög…Efter ett par maskiner, när hela tvättstugan var full med blöt tvätt, la torktumlaren plötsligt av för gott…Kanske ett tecken på att jag borde investera i en torkvinda! Just den här dagen var det ju inte väder för det, men ändå – det är ju så mycket miljövänligare. Som tur var har jag snälla grannar som lånade ut sin tumlare och räddade mig den här gången…

Vädret har inte varit så bra idag heller, men framåt kvällen klarnade det upp och vi fick för oss att cykla ner till bryggan och ta det där kvällsdoppet som skulle bli en vana i sommar…

…något som jag ångrade lite just i kväll. Det var verkligen isande kyligt i vattnet! Men så skönt efteråt, väl hemma i soffan med en filt över axlarna och en varm kopp te i handen…

Förhoppningsvis kommer värmen tillbaka snart!

Ha en fin fredag!

Christina

2 svar på ”Naturligt vacker torkvinda

  1. Hu modigt av dig att bada, själv blir jag mer och mer badkruka desto äldre jag blir. Torkvindan var inte så dum, är också anti dessa… Kram Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *