Nya, vackra ljuslyktor från Iittala…

I det grå trista sommarvädret som vi har just nu, kan det verkligen behövas lite ljus…

Designern Illkka Suppanen har skapat dessa snygga munblåsta värmeljushållare för Iittala. Ilkka Suppanen, som själv är en hängiven seglare, har inspirerats av ljuset som guidar sjömännen på de finska haven. Kaasa har samma mjuka känsla av värme och trygghet som sjömärkena och skapar en mjuk och färgrik stämning i hemmet. Detaljerna är väl genomtänkta och värmeljusets låga speglar sig mot det tunna glaset och metallbottnen och ger ett vackert, milt ljus.

“När det är mörkt och kallt vill vi instinktivt omfamna en värmekälla med händerna. Jag ville skapa samma inbjudande, runda form. Formen är förenklad och vi fokuserade främst på detaljerna, färgpaletten i Iittalas stora färgbibliotek och de små detaljerna i formen för att skapa den perfekta känslan,” säger Ilkka Suppanen.

Ljushållaren finns i fyra färger; sand, grå, ökensand och tranbär och kommer att finnas i butik från augusti 2015. Kaasa ljuslykta är ett komplement till Kaasa fireplace från 2011.

Ha en fortsatt bra vecka!

Här tänder vi ljus, dricker te, spelar spel och läser böcker i massor…Förhoppningsvis bjuder sommarlovet snart på lite sol och värme också!:)

Christina

Ett svar på ”Nya, vackra ljuslyktor från Iittala…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *