PK22 och PK61 i begränsad jubileumsupplaga

Två av modernismens mest ikoniska möbler firar 60-årsjubileum i år, nämligen fåtöljen PK22 och soffbordet PK61 formgivna av Poul Kjærholm. För att fira detta har Fritz Hansen tagit fram ett jubileumsset i begränsad upplaga. Möblerna började säljas nu den 1 september och är endast tillgängliga under 12 månader och varje möbel präglas med en signifikant jubilemsstämpel.

Poul Kjærholms möbler kännetecknas av rena linjer och en tidlös design – ”less is more”. Den vackra designen framhävs om möjligt ännu mer tack vare de nya materialvalen för denna begränsade upplaga.

Fåtöljens underrede av rostfritt stål kombinerat med mjukt nubuckläder i rika jordnära toner ger möbeln ett lätt och elegant intryck. För jubileumskollektionen har Fritz Hansen adderat en galvaniserad antracityta till stålet. Fåtöljens vackra, sammetslena Royal nubucklädret kommer att åldras med skönhet och bli mjukare, glansigare och ljusare i tonen med åren. Bordet har en skiva  i petra-marmor, en elegant djupt grå marmor med vit ådring, för en modern look.

PK22 fåtöljen är min absoluta möbelfavorit och har länge stått på min önskelista. Allra vackrast tycker jag att den är i rotting eller ljust läder. Tyvärr har jag inget bra ställe att placera den på här hemma och så kostar den ju en slant, så den får stå kvar på önskelistan ett tag till…men någon gång kanske…

Ha nu en riktigt härlig helg!

Här hemma blir det snart fredagsmys och sedan ska jag njuta av en helt jobbfri helg, efter att ha jobbat fyra söndagar i rad…Men först blir det en tur till frisören med dottern och kanske hinner vid med en fika och lite shopping också!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *