”Sista minuten” tips…

Här utanför öser regnet ner och vi håller oss inne och fixar och donar inför julen. Den här helgen har vi (liksom säkert många andra) passat på att laga julmat och baka. Just nu står den tyska julstollen i ugnen och valnötsbrödet har vi precis provsmakat…Ja, med olika nationaliteter i familjen och därtill mitt intresse för Italien, blir det lite blandning på julbordet!

Två granar har kommit hem till oss och väntar på att bli klädda – en gigantiskt stor (den såg inte riktigt så stor ut när vi köpte den!) och en ursöt liten gran som dottern har i sitt rum. Julstämningen infinner sig mer och mer för varje dag nu!

Medan julstollen står i ugnen, passar jag på att tipsa om några fina saker så här i sista minuten…

Det är designern Kerstin Erséus/Kerstin:Design som står bakom det härliga mönstret Luvor på rad, som även finns som brickor, underlägg och disktrasor…

En sådan här fin disktrasa använder jag själv i jul! Kerstin har just nu en pop-up butik på Liseberg och det var där jag hittade hennes fina saker. Men hon har även en webbutik där allt går att beställa.

Förutom Luvor på rad har hon tagit fram en rad andra miljövänliga och närproducerade produkter i vackra mönster. Jag tycker mycket om mönstret Originalet Stickat som Kerstin Erséus tecknade när hon skrev sin examensrapport på HDK 2010. Inspirationen kom ifrån morfaderns familj där många av syskonen och pappan arbetade på sjön och ursprungsidén till mönstret är tampar och rep i rader.

Här är mönstret på glasunderlägg…

Och dessa söta öronhängen, får också gärna dyka upp i ett paket på julafton!;-)

Nu ska jag återgå till julförberedelserna…

Ha en riktigt mysig kväll!

Christina

2 svar på ””Sista minuten” tips…

  1. Har inte hunnit med Liseberg i år, inte på några år faktiskt! Hade säkert inte missat dom fina handdukarna och disktrasorna i så fall! Ska ta en titt på hennes sida, tack för tipset!
    Passar på att önska dig en riktigt fin julhelg redan nu!
    Julekram
    Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *