Snygga lampor från Calabaz

Det har blivit flera inlägg om belysning och armaturer på bloggen den senaste tiden och jag kan inte låta bli att göra ytterligare ett!

I det senaste numret av Sköna Hem fanns nämligen den snygga och lättplacerade bordslampan Taranto från Calabaz med…

Lampan är gjord av munblåst glas och varje lampa är därför unik. Mellan glasdelarna finns en dekorativ och skyddande detalj i grå filt. Ljuskällan är en LED-lampa som ger ett varmt och stämningsskapande ljus.

Calabaz är ett småländskt företag baserat i Älmhult, som designar, utvecklar och säljer snygga och tidlösa lampor med hållbarhet och miljötänkande i fokus. Designen präglas av en skandinavisk enkelhet, med en känsla för proportioner och detaljer. Jätte roligt att lamporna uppmärksammas!

En annan favorit i sortimentet är takpendeln Street som finns i tre olika modeller. De är gjorda i metall med en snygg trädetalj och sladd i textil. Inspirationen är hämtad från den klassiska skomakarlampan, men med ett nytt formspråk. De finns i svart och vitt och sladden kan fås i vit eller grön färg och de är försedda med ett praktiskt bländskydd som fördelar ljuset.

Lamporna Mimo är inspirerade av mjuka stenar som har slipats av vågorna. Det som gör dem perfekta för balkongen eller trädgården är att de är trådlösa, uppladdningsbara och till och med flyter på vatten. Men de passar egentligen lika bra inomhus. Eftersom lamporna utnyttjar LED-tekniken, blir de inte varma och passar därför utmärkt i till exempel barnrum. Mimo finns i storlekarna S, M och L och säljs både enskilt och i pack om alla tre.

Mina egna Mimo-lampor sprider ett fint ljus på trappstegen mellan våra två vardagsrum, men flyttas ut på trädäcket på sommarkvällarna…

Ni får gärna höra av er till mig, om ni är intresserade av att köpa någon av Calabaz snygga lampor! Och om ni bor i närheten, är ni välkomna att komma förbi och titta på dem som jag har hemma. Maila mig i så fall på info@ambienti.se

Om ni refererar till blogginlägget så lämnar jag 10% rabatt vid beställning.

Ha en fin höstdag!

Christina

2 svar på ”Snygga lampor från Calabaz

  • Hej Marina!
   Jag säljer tyvärr inte Calabaz lampor längre. Jag råder dig att kontakta Calabaz direkt – du hittar kontaktuppgifter på deras hemsida http://www.calabaz.se/contact
   Jag tror tyvärr att Mimo har utgått ur sortimentet, men det kan ju vara så att de har något ex kvar i lager.
   Lycka till!
   Vänliga hälsningar
   Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *