Swedish Design goes Milan

Under Milan Design Week 2013 som startar idag i samband med att den stora möbelmässan Salone Internazionale del Mobile öppnar i Milano, representeras Sverige i en stor designpaviljong under namnet Swedish Design goes Milan. Målet är att skapa en utställning där svenska designföretag kan knyta kontakter och får hjälp att hitta nya marknader. Designveckan i Milano lockar inköpare, designer och arkitekter från hela världen och är en av årets viktigaste händelser när det gäller form och design. Superstudio Più drar varje år 100 000 besökare och där kommer designpaviljongen Swedish Design goes Milan att presenteras. På 1000 kvm utställnigsyta speglas svensk möbeldesign genom de fyra årstiderna. Bakom paviljongen står Möbleriket, VisitSweden, Business Sweden, Svensk Form och Svenska Institutet.

Malmö by Proxy – En bit av Malmö i Milano, är ett samarbete mellan Form/Design Center och formgivare och producenter med Malmö som bas för sin verksamhet. Tillsammans ställer de ut på Ventura Lambrate under designveckan. Vi som inte har möjlighet att se utställningen i Milano kan istället titta på den på Form/Design Center i Malmö under tiden 20 april – 19 maj.

Ha en fin måndag!

Själv ska jag snart åka in till stan för att göra ärenden och luncha med en vän och duktig stylist. Titta gärna in på hennes blogg på Lovely Life!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *