Teema Tiimi – en nyhet från Iittala

Vi har sedan många år tillbaka serien Teema från Iittala som vardagsporslin här hemma och jag har kompletterat efterhand med olika koppar, skålar, fat- och tallriksstorlekar. Teema skapades av Kaj Franck redan 1952 och varje del bygger på tre enkla former: cirkeln, kvadraten och rektangeln. Jag uppskattar framför allt den tidlösa, funktionella och rena designen och alla kombinationsmöjligheter som finns. Det är lätt att kombinera delarna inom serien, men det fungerar också bra att komplettera med annat porslin. Kul att serien fortfarande är lika aktuell och att Iittala nu satsar på en nytolkning i form av serien Teema Tiimi!

Vi lever i en föränderlig värld där även vårt sätt att leva och matvanor påverkas. Teema Tiimi är formgiven för det nya globala köket och det har tillkommit nya produkter i form av skålar och tallrikar skapade av tre unga formgivare med asiatiskt ursprung.

 Pressbilder Iittala.

De nya delarna fungerar lika bra i såväl österländsk som västerländsk matkultur och lanseras i både Skandinavien och Asien. Hos oss släpps en lite mindre kollektion i färgerna vit, ljusblå samt en blå variant med prickar, men hela serien i 26 delar och fler färger kommer att kunna köpas på nätet. Själv är jag sugen på att komplettera med skålar som passar till soya och misosoppa, men jag håller mig till den vita färgen för att lätt kunna anpassa dukningen till olika teman och även kunna kombinera med annat porslin.

Teema Tiimi kommer att lanseras i januari 2017.

Mer information och bilder hittar ni hos Inredningshjälpen.

 Ha en bra start på veckan!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *