Telefonkioskens comeback…

Ibland känns det som om tiden inte riktigt räcker till – den här veckan är det defenitivt så! Ett snabbt blogginlägg blir det i alla fall…;)

I måndags eftermiddag var jag på ett spännande möte i Köpenhamn. Det resulterade i att jag nu håller på att skissa för fullt på ett förslag på en flexibel och kreativ arbetsmiljö. Kul!

När jag letar inspiration, slår det mig att telefonkiosken har gjort comeback i kontorsmiljöer och andra offentliga miljöer! Eftersom man numera ofta sitter och arbetar i öppna landskap uppstår det ju ett behov av en plats där man kan prata ostört och utan att störa kollegorna. Här är en del av de mer eller mindre snygga (men praktiska) lösningar som jag har hittat…

Klassisk telefonkiosk i modern tappning från finska Martela.

BuzziHood – en öppnare variant i form av en skärm som dämpar ljudet från belgiska BuzziSpace.

En rund modell som är öppen på ena sidan från österrikiska Bene.

Stolen Koop designad av Karim Rashid för Martela omsluter en nästan helt och fungerar bra att dra sig undan i som alternativ till kioskmodellen.

De soffor och fåtöljer med höga ryggar som finns  hos så många möbeltillverkare just nu fungerar också bra för att ge avskildhet och dämpa ljud. Koja från Blå Station tycker jag är riktigt snygg och den är skön också!

Nu måste jag jobba vidare…

Ha en fortsatt härlig vecka!

Christina

2 svar på ”Telefonkioskens comeback…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *