Trevligt och inspirerande studiebesök hos Zlamp

I förra veckan var jag och ett gäng branschkollegor inbjudna till ett mycket trevligt och intressant studiebesök hos belysningsföretaget Zlamp i Anderslöv.

Zlamp grundades av belysningsdesignern Lars Bessfelt 1994 och idén har ända sedan starten varit att in i minsta detalj välja material och metoder som garanterar kvalitet, bra ljus och omsorg för miljön. Alla lamporna ritas av Lars själv, komponenterna tillverkas av svenska leverantörer och monteringen sker sedan i Zlamps verkstad i Anderslöv, där även lampskärmarna tillverkas och sys för hand. Signumet har varit de unika skärmarna i mullbärspapper och plast som ger ett behagligt ljus som inte bländar. För ett par år sedan introducerades även vackra skärmar i rå patinerad mässing och nu senast i vegetabiliskt garvat läder.

Studiebesök hos Zlamp i Anderslöv. Handgjorda lampor i svensk design.

Det var väldigt spännande att få höra Lars berätta om företagets historia, designprocessen, materialen och det gedigna hantverket samt få en rundvisning i verkstaden av Lars, Anna och Jenny. Den vackra och inspirerande miljön, hembakad fika och trevliga samtal gjorde ju inte upplevelsen sämre!

Jag har själv två lampor ifrån Zlamp med skärmar i just mullbärspapper som jag tycker mycket om och jag kan verkligen garantera att de sprider ett väldigt behagligt ljus och håller sig vita över tiden. Spana in Zlamps olka lampor om du inte har redan har upptäckt dem. De är väldigt vackra och lättplacerade och passar bra i en stilren och miljömedveten skandinavisk inredningsstil, men även i en stil med japanska inslag (sk japandi – inredningsstilen som förenar funktionell, skandinavisk design med japansk minimalism).

Ha nu en fortsatt fin vecka och njut av solen och värmen som äntligen är på väg!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *