Välbalans – underbart vacker kollektion från Ikea

Idag kom det ett pressmeddelande i mailen som gjorde mig helt hänförd. I oktober släpper Ikea den vackra kollektionen Välbalans som består av ljuvliga textilier, porslin och olika pappersprodukter – allt handgjort i Thailand av lokala råvaror och med hjälp av traditionella hantverksmedtoder…

Välbalans är skapad i samarbete mellan Ikea och sociala entreprenörer i Thailand. I bergen i norra Thailand gör Doi Tung Development Project det möjligt för hundratals människor på landsbygden att försörja sig, vilket skapar ett bättre liv och bättre miljö för invånarna i regionen. Ikea har samarbetat med Doi Tung i åtta år och kollektionen Välbalans är den fjärde kollektionen i samarbetet.

Eftersom keramiken skapas för hand är varje objekt unikt. Jag älskar de gröna och blå färgtonerna och de oregelbundna formerna!

Papperstillverkning har utförts för hand i regionen i hundratals, kanske tusentals år. De fina askarna, blocken och korten görs av mullbärsträd som är ett naturligt inslag i regionen. Skörden skadar inte träden eftersom stammen inte kapas, utan endast kvistar och grenar används. Ett mullbärsträd är produktivt upp till tjugo år innan återplantering krävs.

Säljstart för kollektionen är den 16 oktober i utvalda varuhus – ett datum som i alla fall jag har markerat noga i kalendern!

Ha en forsatt fin vecka!

Christina

Ett svar på ”Välbalans – underbart vacker kollektion från Ikea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *