Blå inspiration – himmel, hav och kontraster

När vi var uppe i Karlskrona nu i påskhelgen tog jag den här bilden vid en promenad längs havet på Saltö…

Färgerna, naturmaterialen och den härliga stämningen inspirerade mig till att göra en somrig moodboard. Jag tilltalas av de olika blå tonerna, himmelsblå och havsblå nyanser, kombinerat med naturliga färger och material.

Solhatt och kuddar från Norrgavel, parasoll från Svenssons i Lammhult, solstol från Ilva, lykta från Clas Ohlson, bikinitop från Bubbleroom, blått keramikfat och fjäril från Mateus, mugg från Indiska och trådhink från Korbo.

Om du vill skapa en speciell stämning i ett rum eller i en miljö, är det bra att utgå ifrån en inspirationsbild som du gillar. Leta sedan efter möbler, belysning och inredningsdetaljer som stämmer med bilden. Om du skapar en moodboard av produkterna, får du en känsla för hur din miljö kommer att bli innan du shoppar loss och undviker lättare felköp.

När man håller sig till en färgskala brukar det gå bra att blanda olika nyanser och mönster. Och det är snyggt att kombinera olika former och material. Oftast är det just kontrasterna som skapar stämningen i miljön! Men tänk på att uppnå en bra balans mellan färgtoner, mönster, storlekar, former och de olika materialen, annars kan det lätt bli ett rörigt intryck istället…

Nu längtar jag efter sommar, sol och bad!

Ha en riktigt fin dag!

Christina

Ett svar på ”Blå inspiration – himmel, hav och kontraster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *