Nu blommar det verkligen…

Vilken underbar helg det har varit! Varmt och soligt, och idag har det dessutom fläktat precis lagom behagligt här vid kusten. Och det fullkomligt exploderar av färger i naturen; träd och buskar är plötsligt gröna, rapsfälten härligt gula och blommorna tittar fram en efter en. Jag upptäckte till och med de första blommorna på smultronplantorna här hemma i trädgården idag!

Det passar därför extra bra med ett blogginlägg om den här helt ljuvliga handknutna yllemattan…

Jag förälskade mig i den direkt när jag såg den på möbelmässan i Stockholm tidigare i våras. Den heter Fleur och är designad av Broberg & Ridderstråle för Asplund.

Personligen föredrar jag annars enfärgade eller randiga mattor eller mattor med olika grafiska mönster, eftersom jag tycker att mattan annars har en tendens att ta över och blir svår att kombinera med möbler och andra inredningsdetaljer. Men den här blommönstrade mattan tycker jag fungerar alldeles utmärkt. Det vackra mönstret med ”på måfå” utspridda blommor i behagliga färger är lätt att passa ihop med möbler och inredingsdetaljer i olika färgtoner och mönster, men passar också utmärkt i en mer neutral inredning.

Mattan kostar visserligen en hel del, men den är både tidlös och fungerar som ett konstverk i rummet – och så är den ju ljuvligt vacker!!

Ha nu en riktigt härlig Valborgsvecka!

Christina

Ett svar på ”Nu blommar det verkligen…

  1. Blommiga mattor är inte heller min grej men den här var otroligt vacker!
    Och det har vädret varit här också, så varmt! Och det verkar hålla i sig några dagar till!
    Ha en fin vecka!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *