Den gula färgen…

Gult är ju verkligen påskens färg nummer ett, även om jag tycker att det är väldigt vackert att pynta i en neutral färgskala kompletterad med pastelltoner. Gult är färgcirkelns ljusaste färg och den som strålar mest. Den skänker oss energi och värme – precis som solen!

Bild: Norrgavel

Det är bra att tänka på hur olika färger påverkar oss när vi inreder våra hem. Den gula färgen passar särskilt bra i en hall där den upplevs som välkomnande. Men gult passar också utmärkt i rum där vi ska tänka och vara kreativa, eftersom färgen anses vara aktiverande och mentalt stimulerande och sägs få hjärnan att arbeta bättre. Många arbetsplatser borde därför vara inredda i gult!

Det kan räcka med att lyfta in en ett par gula detaljer som accenter i inredningen. Hos Muuto finns det många snygga gula detaljer…

Sittmöblen Mangas, formgiven av Patricia Urquiola för spanska textilföretaget Gan, är en härlig färgklick i rummet. Möbeln är uppbyggd av moduler och tillsammans med mattorna Rhombus kan de kombineras i oändligt många variationer..

Här skiner solen just nu och hur uppiggande är inte det!

Ha en fortsatt fin dag!

Christina

Ett svar på ”Den gula färgen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *