Ergonomiskt mästerverk för lata dagar

Den här vackra och smäckra hängmattan står högt på min önskelista just nu!

Den är formgiven av den grekiske arkitekten Anthony Logothetis för Seóra. Det är Miamis stränder som har inspirerat Anthony Logothetis till detta vackra och detaljarbetade mästerverk. Oceanens vågskvalp och inverkan av två kulturer – den amerikanska och den latinamerikanska – fick honom att reflektera över hängmattans grundformer och hur man skulle kunna gestalta den ännu bekvämare och ergonomisk riktig. Hängmattan La Séora uppmärksammades med utmärkelsen Golden A Design Award 2011.

Hängmattan tillverkas för hand i trakterna kring Milano i Italien. Materialet är björk plywood, aluminium och rostfritt stål och hängmattan kan lätt monteras ner i tre delar vid förvaring.

Trots att sommarlovet har börjat, återstår det ett par arbetsveckor innan vi intar horisontellt läge på riktig…!

Är det förresten någon som har tips på ett trevligt och bra boende vid Bohusläns kust, t ex runt Lysekil, Kungshamn, Smögen eller upp mot Fjällbacka? Vi funderar på att ta en tur till de trakterna ett par dagar i juli…

Ha en fin start på veckan!

Christina

Ett svar på ”Ergonomiskt mästerverk för lata dagar

  1. Jättefin… men jag undrar om den är så bekväm trots ergonomin! Fast många gånger tror man inte det och så är det precis tvärtom! Vi har en Fatboy som är superskön, önskar bara det fanns en motor på som gungade! 🙂
    Har dessvärre inga tips på boende på västkusten men rekommenderar verkligen en tur, det är hur fint och mysigt som helst!
    Trevlig midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *