Sommarhus med känsla och finess

I går kväll surfade jag runt och tittade på bilder på härliga sommarhus med personliga och finurliga inredningslösningar. Eftersom ytan ofta är begränsad i ett sommarhus, tvingar det fram bra förvaringslösningar och andra kreativa inredningsidéer. Här kommer lite inspiration…

Snygg och personlig förvaring med udda skåp med färger ton i ton. Kanske är skåpen ärvda eller fyndade på loppis? Jätte charmigt och snyggt. Lägg märke till kaklet på väggen till höger, som tar upp färgskalan och kontrasterar mot allt trä.

Snygg och funktionell förvaring skapad med hjälp av olika lösa moduler målade i vitt och en varm sandbeige ton. Snyggt med kombinationen av öppen och sluten förvaring, samt tygförhänget som mjukar upp. Tavlan över diskhon ger nästan en fönsterlik känsla. Finurligt!

Väldigt vackert med det inbyggda skåpet vid trappan. Den duvgrå färgen förstärker och lyfter fram konturerna. Jätte snyggt! Formen kommer igen i skåpet på väggen. Så fräscht med ljusa neutraler, den svarta kaminen och de blå-grå accenterna. 

Även här ett snyggt och charmigt inbyggt skåp. Det ser ut som dörren är gjord av ett gammalt fönster. Smart och dekorativ vedförvaring. Det vackra fönstret mellan rummen ger  rymd och ljus. Jätte snyggt med den neutrala färgskalan. De olika strukturerna och materialen ger en skön känsla och karaktär. 

Vackert utformat sovloft. Istället för att låta allt vara vitt, har man låtit de träfärgade spjälorna ge karaktär och värme. Smart förvaring och utnyttjande av utrymmen. Miljön känns levande, men ändå lugn trots den lilla ytan.

Jag älskar den ljusa färgsättningen och att man har låtit naturen komma in och sätta färg i form av grenar, grönska och frukter. Känslan blir nästan lite exotisk. Lägg märke till kryssen i bänken – så enkelt men ändå så vackert! Genom att man låter mattan fortsätta framåt ut från bordet, breddas rummet.

Otroligt väl avvägd blandning av färger ton i ton och olika mönster och randningar. Snyggt att låta ränderna (inklusive träpanelen på väggen) gå åt olika håll. Hyllan på väggen ”bromsar upp” och breddar och gör att väggen inte känns så ”långrandig”.

Hur snyggt är inte det här? Det överdimensionerade fönstret lyfter in naturen i rummet. Som en tavla i sig! Väldigt snyggt med den enkla, stilrena inredningen och den dovblå väggen som lyfter fram och förstärker det gröna. Blå är en färg som skänker lugn och passar i t ex sovrum som här.

Ja, vad ska man säga? Vilken utsikt! Här lever man verkligen med naturen. Underbart vacker och enkel platsbyggd förvaringen med fönster under. Enkelt men så väl genomtänkt när det gäller linjer, färger och materialval…

Visst väcker det skaparlusten när man ser de här bilderna?

Ha en riktigt skön dag!

Christina

Bilderna är lånade från Hus & Hem, Remodelista, Bo Bedre, Allt i hemmet, Boligmagasinet, Elle Interiör, Sköna hem, bloggen DesignWorld, samt bloggen Heminredning och inspiration (i nämnd ordning).

3 svar på ”Sommarhus med känsla och finess

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *