Fikon, vackra krukor och medelhavskänsla…

Vilken trädgårdsstil tycker du bäst om? Jag tilltalas mycket av det rena och lite mer asiatiska, men eftersom vi bor i ett hus från 1930 (putsat i svagt gult), passar inte den stilen riktigt hos oss. Trädgården är istället en mix av sådant som vi tycker om; romantiskt med rosor och lavendel, lite vass, buxbom, olika blommor, medelhavsväxter, blågregn, vildvin…

Mina olivträd och fikonträd står just nu i källaren, men ska snart får komma upp. Är det förresten någon som vet hur och när man bäst beskär fikonträd? Jag har en känsla av att det är nu!? Det ena fikonträdet har torra tjocka grenar men har fått många nya skott nere vid jorden, det andra fikonträdet (Bornholmsfikon) har vuxit precis tvärtom – långa tunna grenar med nya blad på toppen.

Just nu inspireras jag av dessa härliga bilder…

Bilderna är lånade från Cadabra Design som har många vackra krukor och andra proudukter i terrakotta och stengods, men även snygga möbler i smide och mosaic. De finns hos olika trädgårdsbutiker och återförsäljare (kolla på hemsidan).

Vårt nästa projekt i trädgården som vi snart ska ta itu med är att bygga en form av spalje/skydd vid ena sidan av vårt trädäck på baksidan av huset. Den sidan där spaljen kommer vetter mot söder och vi funderar på att plantera ett persikoträd där. När jag var barn hade vi ett persikoträd hemma som blommade vackert och bar oändligt mycket frukt – helt underbart! Jag skulle också vilja ha ett citronträd, men de är ju tyvärr svåra att vinterförvara. En dröm vore så klart ett orangeri!:)

Vad har du för trädgårdsdrömmar?

Ha en skön onsdag!

Christina

2 svar på ”Fikon, vackra krukor och medelhavskänsla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *