Kakel och klinker från Mutina

Måndag igen, och jag kickar igång här på bloggen med lite kakelinspiration!

Jag är väldigt svag för allt underbart kakel och klinker från italienska Mutina som finns hos Centro...

Centro hade en härlig och inspirerande monter på Stockholm Furniture & Light Fair – en monter som gick under devisen ”Centro på bygget”. Och det kändes verkligen som om man klev in i en autentisk miljö, med byggnadsställningar och verktyg som låg framme! Med det ville Centro visa att de, oavsett projektetes storlek, alltid är nära entreprenören såväl som den enskilde plattsättaren direkt på bygget.

Mutinas sortiment har en färgpalett som går från variationer av vitt via nyanser av grått till elfenben, ecru och vidare till svart. Flera kända formgivare står bakom de olika serierna med vackra mönster, spännande former och strukturer. Plattorna finns i flera olika format, men oavsett storlek kan de kombineras och matchas med varandra.

Även om man håller sig till neutrala toner på kakel och klinker i badrummet (som jag förespråkar), kan man skapa vackra och spännande miljöer som blir helt olika beroende på vilken storlek, form, yta och struktur som man väljer på plattorna och hur de kombineras.

Här dröjer jag mig gärna kvar länge och botaniserar bland olika toner, ytor och strukturer…

Phenomenon, formgivet av Tokujin Yoshioka, har en spännande yta…

Jag är speciellt svag för Patricia Urquiolas kakel för Mutina. Mer om det kan ni läsa här.

Ha en riktigt skön vecka!:)

Christina

Ett svar på ”Kakel och klinker från Mutina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *