För lata dagar i solen

Just nu längtar jag så mycket efter sol och värme och hade gärna åkt på en resa till Medelhavet (läs Italien…;-)). En resa är planerad, men dock inte så långt söderut…Förhoppningsvis blir det sommarvärme här också snart!

Så länge drömmer jag mig bort med hjälp av de här bilderna med vackra utemöbler från det italienska familjeföretaget Ethimo

Serien Knit med bord, stolar och loungefåtöljer presenterades på möbelmässan i Milano tidigare i våras och är designad av Patrick Norguet. Träslaget är teak, naturell eller målad i svart, och sitsen är vackert flätad.

 Ethimo startades för drygt 30 år sedan, då det fanns ett behov av att skapa snygga och sköna sittmöbler till besökarna i en av världens största pionodlingar – Moutan Botanical Centre i Lazio. Bord, stolar, bänkar och parasoll togs fram med inspiration från färgerna på pioner och andra vackra vårblommor.

Sortimentet har utökats sedan dess och innehåller nu många snygga möbler i olika stilar och material samt belysning för utebruk. Inspirationen hämtas från det italienska landskapet med azurblått hav, stränder, olivlundar och familjens egna pionodlingar. Stor vikt läggs vid design, kvalitet och komfort, och miljötänkande och hållbarhet står i fokus.

Den läckra soffan Infinity byggs ihop av moduler och kan därför skräddarsys efter behov och önskemål. 

Stolen Studios är inte bara snygg och smidig, utan kan också enkelt fällas ihop och tar då minimal plats. Bordet heter Flat och är tillverkat i pulverlackerat rostfritt stål. Det har en dold iläggsskiva placerad inunder och kan bli hela 3,6 meter långt!

 Här i skuggan av ett olivträd hade jag gärna slagit mig ner…

Stolen Cruise är här i målad teak, men kan även fås naturell.

Möblerna säljs via olika svenska återförsäljare, till exempel Hulténs och Confident Living.

Ha en fortsatt skön måndag!

Christina

2 svar på ”För lata dagar i solen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *