Formex Formidabel 2013

Nu är Formex-mässan i full gång uppe i Stockholm…
Det hade varit roligt att vara där, men tyvärr har jag inte möjlighet att åka dit den här gången. Men det finns många andra som skriver och rapporterar från mässan och av det jag har hunnit se och läsa, verkar det vara många olika stilar som blandas friskt just nu. Färgmässigt mycket grått och brunt och dämpade toner, men även starka färger som orange, senap och petroleum. Något som jag också såg i höstmodet nu när jag var i Hamburg.

 Formex Formidabel är en tävling för inredningsdesign och varje år koras en vinnare. Nu har juryn valt ut sina 20 favoriter bland utställarna på Formex. Juryn kommer sedan att utse vinnaren av  Formex Formidabel 2013. Men det finns också ett hederspris, ”Folkets val”, så passa på att rösta! Om du röstar är du dessutom med i en utlottning av ett ”ett fint pris”.

Botan, vas och vattenkanna av Kristina Stark. Kuddar från Afroart. Brandvarnare av Harri Koskinen och Paula Suhonen för Jalo Helsinki. Vaser av Ingegerd Råman för Skrufs Glasbruk. Flip around table av Norm Arcitechts för Menu. Belysning av Mattias Stenberg för Design House Stockholm.

Alla de utvalda produkterna och anmälningsformulär hittar du här.

Mattias Stenberg har dessutom blivit utsedd till Årets Nova, Formex designpris till bästa unga nordiska formgivare. Mycket välförtjänt!

Ha en härlig fredag!

Christina

Ett svar på ”Formex Formidabel 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *