Vackra och tänkvärda fat från Rörstrand

Visst är de här små faten underbart vackra?

Det är Rörstrand som nu breddar sitt sortiment med en serie dekorativa fat och skålar för personliga små ting som smycken, nycklar eller mynt. De är med andra ord tänkta att passa för andra rum än köket. Kollektionen heter Svenska Rödlistan och består av tre runda fat, en skål och ett ovalt fat med motiv från den svenska floran och faunan.

Bakom idé och konceptutveckling står prins Carl Philip. Han har också valt ut de fem motiven: fälthumla, mjältbräken, fjälluggla, större ekbock och grönfläckig padda.

Den speciella kollektionen illustrerar fem hotade arter från den svenska rödlistan skapad av Artdatabanken på uppdrag av Naturvårdsverket. På listan finns cirka 4 000 hotade och missgynnade djur och växter i Sverige.

I samband med lanseringen väljer Rörstrand att stötta ”Innovativ naturvård”, ett projekt med stöd av Världsnaturfonden, som syftar till att bevara mångfalden.

Den nya kollektionen finns i butikerna från och med den 1 oktober.

Överst på min önskelista står det lilla fatet med fjädrar från fjällugglan. Så snyggt och helt perfekt på sängbordet för att lägga smyckena på…

Jag tror att min sambo också skulle behöva ett för att samla alla småmynt som hamnar i fickorna!

Vilket motiv är din favorit?

Ha en fin onsdag!

Christina

Ett svar på ”Vackra och tänkvärda fat från Rörstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *