GamFratesi – Guest of Honour 2014

Äntligen känner jag mig lite piggare! Det har varit ett par sega dagar med förkylning och en släng av feber och orken och inpirationen att blogga har helt enkelt inte funnits…

Men nu börjar energin komma tillbaka och veckan som kommer blir spännande. Det är ju dags för Stockholm Furniture & Light Fair igen och jag planerar att åka upp till mässan på onsdag.

För elfte året i rad bjuder Stockholm Furniture & Light Fair in en internationell designer eller designstudio för att gestalta en lounge på Stockholmsmässans entrétorg. Denna gång har uppdraget gått till den danskitalienska designstudion GamFratesi.

GamFratesi Design Studio grundades 2006 och ställde ut på Stockholmsmässans Greenhouse samma år och har sedan dess gjort snabb karriär över hela världen.

GamFratesi består av danskan Stine Gam och italienaren Enrico Fratesi. I GamFratesi möts  dansk och italiensk design – det genomarbetade, funktionella och minimalistiska i den danska designtraditionen kombineras med det skruvade och lusten att berätta en historia. För GamFratesi är det ofta kontrasterna som är nyckeln till inspirationen. Utgångspunkten i formgivningen är enkla vardagssituationer i de respektive hemkulturerna, och en sann fusion mellan teknologi, poesi och tradition.

Bordet Medusa, inspirerat av bläckfiskens form, togs fram för italienska Casamania 2009.

GramFratesi är baserad i Köpenhamn, men formgivarna pendlar ständigt mellan Italien och Danmark för research och utveckling av nya projekt.

Det ska bli spännande att se hur de utformar loungen på mässan! De håller även ett föredrag som jag hoppas hinna gå på…

Ha en fortsatt skön söndag!

Christina

Ett svar på ”GamFratesi – Guest of Honour 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *