Italienska Opinion Ciatti

Idag blir det italiensk design igen här på bloggen, nämligen från familjeföretaget Opinion Ciatti som grundades redan 1950 och har utvecklats under tre generationer. Deras produkter utmärks av snygg och funktionell design som sticker ut och vackra material som ligger i tiden.

Här följer ett urval av produkter som jag gillar…

Enkla, vackra prismaformade lampor i krom designade av Sara Bernardi. 

Snyggt och mycket praktiskt köksset i marmor designat av Studio Lievito. De vackra geometriskt formade föremålen fyller alla sin speciella funktion!

Klotet fungerar som mortel för grovt salt eller kryddor och med cylindern kavlar man deg eller plattar ut köttet. Prisman har en vass kniv perfekt att hacka färska kryddor med och kuben är till för att fjälla fisk. Snacka om multifunktion!

De här bulliga möblerna i tyg med betongtryck påminner mig om handformade skulpturer i lera. Härliga organiska former! De kan även fås i andra färger och i päls. Design Maurizio Galante och Tal Lancman.

Nu ska jag värma lite te och krypa in under en varm filt igen…Jag har nämligen åkt på en rejäl förkylning. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon. Jag har så mycket som jag vill ta itu med just nu!

Ha en fortsatt skön onsdag!

Christina

Ett svar på ”Italienska Opinion Ciatti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *