Göteborg och Clarion Hotel Post

Nu börjar familjens sista semestervecka gå mot sitt slut – en vecka som har bjudit på en hel del sol och värme!

Vi åkte till Göteborg och västkusten några dagar och bodde då på Clarion Hotel Post. Vi brukar för det mesta bo på Riverton när vi är i Göteborg, men det är ju roligt med lite omväxling…:) Jag har bott på hotellet tidigare genom jobbet, men det var första gången med familjen.

Ni som känner till posthotellet vet ju att det har en alldeles speciell historia, arkitektur och inte minst inredning. Det är det anrika posthuset vid Göteborgs central som har byggts om till ett internationellt desinghotell med spa, takpool, restauranger, barer och konferensanläggning. Hotellet invigdes för tre år sedan och känns fortfarande nytt och fräscht.

Väggarna på väg till rummen pryds av härliga fotografier som påminner om gamla tider…

Posthusets fantastiska arkitektur har bevarats och har integrerats med en ny del och modern inredning och design. I entrén möts man av en receptionsdisk i kristall och detaljer från posthustiden…

Jag tycker bäst om de vackra fönstren med djupa nischer (som vi även hade i vårt rum) och taket i restaurangen är så läckert..

Det finns många olika sittgrupper och lounger med ”vardagsrumskänsla” att umgås och chilla i kring baren. Det är bara att välja typ av soffa eller fåtölj efter smak och humör…och den långa lyxiga guldsoffan rymmer många!

Även om inte riktigt allt är min smak när det gäller inredning och stilmix, känns helheten ändå spännande och lyxig och vi bodde väldigt bra här! Och takpoolen med magnifik utsikt över Göteborg var ju ett extra plus!

Dagarna fylldes av Lisebergsbesök, sightseeing och shopping. Jag passade på att besöka favoriterna Stefanel, Artilleriet, Tinna (som säljer Svenskt Tenns produkter), NK och ett par andra butiker, medan övriga familjen var hos Trädgårdsföreningen och i Feskekörka. En dag körde vi norrut till Skärhamn längst ut på Tjörn och besökte det vackra akvarellmuseet, men bilderna därifrån sparar jag till ett kommande inlägg.

Ha en riktigt skön helg!

Här tar vi det lugnt i värmen och på söndag ska jag jobba lite igen…

Christina

2 svar på ”Göteborg och Clarion Hotel Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *