Grått med inslag av grönt

I dag kom det ett nyhetsbrev från Norrgavel som bland annat visade en rad olika produkternyheter i den underbart vackra färgen gröngrå – grått med en djup, dämpad och mörk ton av grönt…

Så vacker och behaglig! Och så snygg och lätt att kombinera med den nordiska neutrala färgskalan som många av oss har i våra hem. För alla oss som älskar grönt är den ett perfekt alternativ till de blå toner som vi annars ser så mycket av just nu.

Den gröngrå färgen finns som äggoljetempera för både väggar och möbler, men även som ny färg bland Norrgavels egna linneprodukter för sovrum och kök…

Äggoljetempera ger ett väldigt vackert resultat på såväl väggar som möbler. De små pigmentskornen i färgen ger en unik livfullhet och sammetslen lyster och gör att färgen reflekterar ljuset och lever med dygnets olika ljusskiftningar. Och så är den ju kretsloppsanpassad och miljövänlig också. Den enda nackdelen som jag ser det, är att det tar så lång tid innan den oxiderar och blir riktigt torr. Men den som väntar på något gott…heter det ju!

Hos Norrgavel kan man beställa och köpa äggoljetempera från Ovolin färdig för målning. Äggoljetemperan kan fås i hundratals kulörer och i butiken finns färgprover.

Jag har länge funderat på att måla om vårt soffbord i äggoljetempera. Kanske blir det av i vår…:)

Ha en fortsatt fin och solig dag!

Dottern och jag ska äta sushi och sedan väntar lite egentid och ett härligt yogapass för min del…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *