Gröna toner hos Georg Jensen

Grönt är stort i höst och det finns så många vackra saker att välja på bland alla nyheter. En favorit är de underbara glasvaserna Alfredo från Georg Jensen

De handgjorda vaserna är designade av Alfredo Häberli

Alfredo Häberlis känsla för förnyande av vardagliga ting genom enkel och genomtänkt design har gjort honom känd världen över. Vaserna inspirerar till kreativitet och är vackra till många olika sorters blomsterarrangemang. Men de böljande formerna och proportionerna gör dem till konstverk i sig själva och de är minst lika vackra utan blommor. Den gröna färgen är unik för Georg Jensen och har utvecklats i nära samarbete mellan Georg Jensen Livings designteam och Glafo glasforskningsinstitut. I serien ingår även vaser i polerat stål.

Själv ska jag plocka fram delar av min gröna glassamling från Gullaskruv, som just nu gömmer sig i skåpen, och skapa ett stilleben. Men det vore fint att komplettera med en Alfredo-vas! Det är så vackert att blanda och gruppera glasföremål i olika storlekar och former som håller samma färgton.

Just nu öser regnet ner här utanför fönstren och det är verkligen höstkänsla. Kanske var det årets sista stranddag i söndags? Jag är så glad att jag har bokat en resa nu i veckan och har något att se fram emot…På höstlovet åker dottern och jag och hälsar på min kusin på Sicilien, en plats som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Det ska blir så härligt!

Men förhoppningsvis får vi njuta lite till av sensommaren här hemma!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *