Hälsning ifrån Borgholm

Tittar in på bloggen med en hälsning ifrån Borgholm på Öland, där jag har tillbringat några härliga dagar med familjen. Vi har njutit till fullo av sol, bad, mycket glass, sightseening, den underbara öländska naturen, färgerna, ljuset och de vackra solnedgångarna…

Jag är uppvuxen i Småland och var en hel del på Öland när jag var yngre, men för dottern var det första gången. Och då var vi ju tvugna att ägna oss åt lite sightseeing och besöka Borgholms vackra slottsruin och Sollidens slott. Jag tycker så mycket om arkitekturen på Sollidens slott som anlades av drottning Victoria för drygt hundra år sedan och är inspirerat av Axel Munthes italienska Villa San Michele på Capri. I den fina slottsparken blommade fullt av underbara hortensior och rosor. Promenaden till Solliden genom Borga Hage är också väldigt vacker.

En annan utflykt som jag kan rekommendera är ett besök på Solberga Gård som ligger en liten bit norr om Borgholm. Här odlas ekologiska grönsaker som säljs i den egna gårdsbutiken. Grönsakerna kan också njutas på plats i den mysiga restaurangen och det finns även möjlighet att bo på gården. Dottern tog allra först en tur och hälsade på alla djuren! Så mysigt…:)

Vi har också besökt fantastiska Vida Museum & Konsthall, men det berättar jag om i ett senare inlägg!

Sist men inte minst – jag har en ny glassfavorit: champagnesorbet från Ölandsglass. Underbart god!

Ni som följer mig på Instagram (ambienti_inredning) känner som vanligt igen en del av bilderna.

Ha en fortsatt skön vecka!

Christina

3 svar på ”Hälsning ifrån Borgholm

  1. Så fina bilder… jag har ju sett en del på Insta! Längesedan jag var på Öland men jag kommer ihåg framför allt Sollidens slott att det var väldigt vackert.
    Fortsatt skön sommar till dig!
    Kram Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *