Höstens vackraste tapetkollektion…

…är skapad av David Carlson för Mr Perswall.

I kollektionen What’s Your Story bad Mr Perswall några av de mest intressanta kreativa personligheterna just nu att skapa en egen tapet. De fick frågan ”What’s your story?” och svarade med hjälp av tapeten som canvas. Svaren blev lika många som de tilltalade men gemensamt för dem alla är deras unika, djupt personliga uttryck.

Madame Plantier, en gammaldags buskros med vita blommor döpt efter en fransk rosförädlare. Doftar av mandel, päron och mysk. Introducerades redan 1835.

 David Carlsons tapetkollektion har växt fram ur hans fantastiska rosenträdgård i Falsterbo och han ger oss möjlighet att omge oss med någonting av hans allra mest personliga. 17 olika rosor har nogrant valts ut för kollektionen och de har sedan fotograferats med en unik proffskamera som riggades i villans matsal för att ta närgångna fotografier, detaljerade nog att tåla att blåsas upp på en vägg.

Davids trädgård är ett privat paradis där det idag växer mer än 125 buskar med över 80 olika arter av gammaldags rosor som alla bidrar till att förvandla trädgården till en doftande, blommande oas mot slutet av juni och början av juli. Många av rosorna planterades när han och hans familj flyttade in i den gamla badvillan för drygt femton år sedan och har vårdats ömt sedan dess. ”Jag kan inte välja en favorit, det vore som att välja ett favoritbarn. De har alla sina egenheter och vad jag investerar i dem ger de tusenfalt tillbaks, men de jag har valt ut står mig varmt om hjärtat” säger han.

Varje ros har sin egen kvalitet och sin egen historia, någonting som gör den speciell och värdefull. Med varje tapetmotiv, som förstås har namngivits efter sin ros, kommer också en beskrivning av dess speciella egenskaper och karaktär.

Jack Cartier, portlandsros som doftar äpple, persika och klöver. Uppkallad efter en fransk 1500-tals äventyrare och upptäcktsresande. Introducerades 1868.

Boule de Neige, en starkt doftande vid bourbonros. Namnet betyder snöboll på franska. Introducerades 1867.

Charles de Mills, en engångsblommande gallicaros som introducerades ca 1790. Färgen går från karminrött med en brunaktig skiftning, mot purpur och vinrött. Medelstark doft med inslag av körvel.

Poésie rose. Här har David samlat 16 st sköna gammaldags rosor från sin trädgård och låtit dem flyta i ett fågelbad.

 Vi som följer David Carlson på Instagram har redan fått ta del av hans underbara rosenbilder under en tid och fått läsa dess intressanta historia. Vi har också fått följa arbetet i tapetfabriken. Det är så roligt att nu få se det fantastiska resultatet!

Man kan nästan förnimma de ljuvliga dofterna och vill bara sträcka fram handen och röra vid de mjuka bladen…Rosor väcker så många underbara känslor!

Ha nu en riktigt fin vecka!

Christina

Ett svar på ”Höstens vackraste tapetkollektion…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *