Vackra vaser och höstfix i trädgården

Veckorna går fort nu och jag har plötsligt insett att hösten är här på riktigt…

Jag hade gärna laddat med lite extra sol och värme innan vintern kommer, men det ser inte ut att bli någon längre resa i höst. Det är bara att bita ihop och gilla läget! Jag ser istället fram emot vackra höstdagar, mysiga stunder framför brasan, soffhäng, filtar och tända ljus…;-)

För att skapa stämning inne, plockar jag gärna in det som årstiden bjuder på från trädgården – just nu frukter, nötter, vackra löv och kvistar i snygga vaser. Gärna i Carina Seth Anderssons vas Pallo från Skrufs glasbruk som visades på Formex tidigare i höstas. Jag har en förkärlek för just glas, uppvuxen i glasriket som jag är. Och trots att det finns mycket vackert färgat glas just nu, tycker jag allra bäst om det klara glaset i rena, vackra former…

Bilden är lånad från dukatbord.se

Vad ska ni göra i helgen? Jag ska bland annat ägna mig åt lite höstfix i trädgården. Än är det ganska varmt här i södra Sverige, men kylan kan ju komma snabbt nu och det är tid att börja förbereda trädgården för vintern. Min checklista ser ut så här:

  • Se över vilka av växterna i krukor som ska kasseras, planteras ut eller snart behöver flyttas in; som till exempel olivträden.
  • Plantera vintertåliga växter i krukorna vid entrén och uteplatserna.
  • Plantera om, dela och eventuellt flytta perenner.
  • Skörda de sista salladslökarna och morötterna i odlingslådan.
  • Plantera vårlökar. Jag brukar spara lökarna från de lökväxter som jag köper i krukor på våren och sedan plantera ut dem nu på hösten.
  • Rensa ogräs.
  • Klippa gräsmattan en sista gång.
  • Tvätta av och plocka in utemöblerna.
  • Snart räfsa löv och täcka över krukor och rabatter…

Ja, man är inte sysslolös när man har trädgård!

Våra två små äppleträd ger inte så mycket frukt än, men lite hasselnötter finns det nog kvar att plocka…

Bilden känner ni som följer mig på Instagram (ambienti_inredning) igen sedan tidigare.

Ha en riktigt mysig hösthelg!

Christina

Ett svar på ”Vackra vaser och höstfix i trädgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *