Ilse Crawford – Guest of Honour 2015

Äntligen börjar jag känna mig lite piggare! Det har varit sega dagar med influensa och feber, och orken och inpirationen att blogga har inte riktigt funnits…

Men den här veckan gäller det att vara på benen! Det är åter dags för Stockholm Furniture & Light Fair och det händer även mycket spännande kring mässan. Jag planerar att åka upp till Stockholm på onsdag.

För tolfte året i rad bjuder Stockholm Furniture & Light Fair in en internationell designer eller designstudio för att gestalta en lounge på mässans entrétorg. I år har uppdraget gått till Ilse Crawford.

Med sin utställning och lounge Question time vill Ilse Crawford engagera besökarna genom en rad frågor och loungen är en plats för reflektion och eftertanke som kontrast till den i övrigt ”stimmiga” mässmiljön.

Ilse Crawford föddes i London. Hon inledde sin karriär som journalist och vid 27 års ålder fick hon uppdraget att starta brittiska ELLE Decoration. Tio år senare blev hon vice president på Donna Karan Home i New York. Hon återvände till London 2001 och startade sin egen designbyrå – Studioilse, som idag har 20 anställda. Tillsammans med designteamet gör Ilse Crawford sin livsfilosofi till verklighet och skapar miljöer där människan känner sig bekväm, oavsett om det gäller en offentlig miljö eller en hemmiljö. Produkterna och möblerna ska underlätta för människan i vardagslivet. Ilse Crawford har haft många spännande uppdrag, såväl i Sverige som internationellt och har vunnit flera utmärkelser.

 En personlig favorit är den vackra vasen Mama formgiven för Georg Jensen. Den finns i två storlekar och säljs bland annat hos Artilleriet….

Jag ska definitivt ta mig lite tid till eftertanke i Ilse Crawfords lounge! Hon håller även ett föredrag som jag hoppas hinna gå på…

Ha en riktigt skön vecka!

Christina

Ett svar på ”Ilse Crawford – Guest of Honour 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *