Question time och smygtitt på Ilse Crawfords kollektion för Ikea

Det var en roligt men mycket intensiv dag på Stockholm Furniture & Light Fair igår. Massor av nyheter, inspiration och intressanta möten! Jag lovar att berätta mer och visa bilder i kommande inlägg…

”Design is a verb, not a noun.” står det på väggen på utsidan av Ilse Crawfords lounge på mässans entrétorg. Som jag berättade i förra inlägget är Ilse Crawford Guest of Honour vid årets mässa. I sin utställning och lounge Question time vill hon engagera besökarna genom en rad frågor och loungen är en plats för eftertanke och reflektion. Jag sjönk ner en stund i den här underbara stolen…

Jag lyssnade också på ett mycket intressant och personligt föredrag med Ilse Crawford, då hon berättade om sina olika projekt och erfarenheter som formgivare och inredare. Hon berättade bland annat om Studioilses samarbete med Ikea. Det har resulterat i kollektionen SINNERLIG som når varuhusen i höst, i augusti närmare bestämt.

I går smygvisades kollektionen vid en pressträff på hotellet Ett Hem, som för övrigt är inrett av Ilse Crawford (pressbilder från Ikea).

Kollektionen SINNERLIG är resultatet av ett samarbete som startade i Vietnam men som fick sitt genombrott i Portugal. Kork, glas och kraftig, glaserad keramik är centrala material i kollektionen där stor omsorg har lagts vid minsta detalj. Kollektionen består av möbler, textilier och användbara objekt som förmedlar upplevelsen av naturliga material och värdet av mänskligt hantverk. Delarna i kollektionen är autentiska, praktiska och framför allt mänskliga. Dessutom väl förankrade i ett ömsesidigt, mycket djupt, intresse för människors behov och drömmar för ett bättre liv hemma.

– Det har varit fantastiska dagar här i Stockholm. Jag har haft underbara samtal med personer som är nyfikna på vår design. När vi startade den här resan tillsammans ville vi utforska, utveckla och spränga gränserna för hur Ikea tillverkar produkter och använder material. Genom att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt ville vi försäkra oss om att det rationella och det emotionella skulle arbeta tillsammans, säger Ilse Crawford.

Visst låter det spännande!

Delar av den nya kollektionen för Ikea visas i loungen på mässan.

Ha en riktigt skön fredag!

Här hemma ska det bli lite försenat födelsedagsfirande för dottern. Sleepover med film och spel tillsammans med kompisarna är planerat…:)

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *