Inredning av kontor i Lomma Hamn

I dag tänkte jag berätta om ett projekt som jag arbetade med i vintras. Jag fick då i uppdrag att hjälpa till med planlösning och inredning av ett kontor i ett nybyggt hus vid Lomma Hamntorg. Företaget som huserar här heter Embreco och arbetar med att skapa optimala processlösningar för avloppsvattenrening.

Innan Embreco flyttade in i lokalen fanns det ett mäklarkontor där. De lämnade kvar en del möbler, som vi kunde återanvända. Det fanns i utgångsläget tre arbetsplatser som nu skulle bli fyra, en soffa och ett konferensbord med stolar, men det var dåligt med förvaringsmöjligheter. Soffan och konferensbordet var placerade längst fram i lokalen, medan skrivborden stod längre in (vilket passar utmärkt för ett mäkleri). Lokalen har stora fönster och entré ut mot gatan och det kommer in mycket ljus.

Eftersom man på Embreco huvudsakligen sitter och arbetar vid skrivborden, valde jag att flytta fram och gruppera dem för att nyttja ljuset. Jag kompletterade med hurtsar och nya arkivskåp, som fungerar både som förvaring och rumsavdelare. Den andra något mindre delen fick bli konferensdel. Soffan flyttades längre in och fick sällskap av ett bord och en fåtölj. Den här delen utnyttjas för interna möten och arbete. Belysningen kompletterades med enhetliga arbetslampor och stämningsskapande belysning (som kan lämnas tänd när kontoret är obemannat). Allmänbelysningen fungerade bra som den var.

Så här såg min skiss över den nya planlösningen ut…

 Längre in i lokalen finns pentry och toalett. Det lilla utrymmet med dubbeldörrar är ett förråd. Pelarna skapar karaktär i lokalen, men gör det svårare att möblera och utnyttja ytan maximalt.

De fyra arbetsplatserna samlades i ena delen av lokalen (den fjärde är lite mer avskild och syns inte på bilderna, men finns längre till höger)…

Gröna skärmar vid skrivborden, belysning, arkivskåp, hurtsar och kompletterande möbler från Ikea.

En hörna med soffa för interna möten och arbete skapades i mitten av lokalen…

En magnet/skrivtavla ska sitta rakt fram bredvid soffan, men hade inte kommit upp än när bilderna togs.

Grön ljudabsorberande skärm Wannabetree från Glimåkra

Konferensdelen flyttades till högra delen av lokalen, för att det skulle få plats fyra arbetsplatser i den andra delen…

Väggdekorationen på den stora väggen vid konferensbordet hade tyvärr inte kommit på plats när bilden togs.

 När det gäller färgsättning, utgick jag ifrån den gröna färgen på konferensstolarna och arbetade vidare med den. Färgen stämmer väl överens med Embrecos varumärke och kärnvärden.

Och så här såg det ut i lokalen när jag fick uppdraget…

Ha en riktigt skön tisdag!

Här skiner solen och det är en underbar höstdag!

Christina

5 svar på ”Inredning av kontor i Lomma Hamn

  1. Pingback: Årets Pantone färg 2017 är Greenery! | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *