Längtan till Italien…

…finns alltid där hos mig!

Allra helst åker jag till Taormina på Sicilien. Favorithotellet heter Il Piccolo Giardino, ett litet chamigt hotell som ligger ett stenkast från huvudgatan Corso Umberto. Det är härifrån bilderna kommer.

Hotellet har en underbar takterass med härliga solsängar, en pool och magnifik utsikt över hustaken och Medelhavet. Här mår man bra! Trots det centrala läget finns det en mysig liten trädgård (därav namnet Il Piccolo Giardino), där man kan äta frukost. Själva hotellet är renoverat och fräscht med smakfull och modern inredning. (Jag har bott på hotellet även för många år sedan, innan de nya ägarna tog över och det renoverades. Skillnaden är enorm, även om det hade charm redan då!)

Just nu letar jag dock inte hotell på Sicilien, utan i Rom. Flygbiljetterna är redan bokade. Och jag längtar så! Om någon har tips på ett bra hotell centralt i Rom, så får ni gärna skriva en kommentar. Tips på mysiga restauranger, spännande inredningsbutiker och platser som guideböckerna har missat är också välkomna! : )

Idag får vi passa på att njuta av vårt underbara svenska höstväder…

Ha en riktigt skön dag!

Christina

Ett svar på ”Längtan till Italien…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *