Julfrukost med nya kollektionen Bruk från Kosta Boda

I går var jag på en mycket trevlig julfrukost som Kosta Boda bjöd in till för att presentera sin nya vackra kollektion Bruk.

Inspirationen till serien har hämtats från den småländska naturen med djupa skogar och mörka sjöar. Form och funktion står i nära samklang och föremålen är både vackra och funktionella. De ligger naturligt i handen och är sköna att hålla i, är stapelbara och går att maskindiska och använda i micron. Kollektionen består av alltifrån väldigt snygga karaffer, vaser, skålar och tallrikar till glas, muggar och ljuskoppar. Ett stort plus är locken/underläggen i trä som passar på de flesta av delarna och gör att de får olika användningsområden. Ljuskoppen kan t ex användas som en kopp för salt eller peppar med lock till. De vackra färgtonerna är lätta att kombinera med varandra efter tycke och smak. En del av färgerna ingår i baskollektionen, medan andra kommer att vara specifika för varje säsong – just nu Apple Green och Aubergine Purple som känns helt rätt i höstens inredning.

Det här kommer säkert att bli en riktig storsäljare. Kollektionen känns både modern och tidlös på samma gång och är väldigt genomtänkt och lätt att ta till sig och använda.

Foto: Dragan Dimovski (och jag råkade bli handmodell för ett ögonblick…;-)).

Det var extra roligt att träffa Anna Ehrner som har formgivit Bruk och få höra henne berätta om arbetet och tankarna bakom kollektionen. Eftersom jag själv är uppvuxen mitt i glasriket, ligger ju svensk glasdesign mig väldigt varmt om hjärtat.

Fler bilder på Bruk hittar ni i mitt tidigare inlägg om kollektionen.

Nu blir det lite fika här hemma, sedan ska dottern och jag ge oss ut på jakt efter den perfekta Halloweenpumpan…

Ha en fortsatt skön vecka!

Christina

Ett svar på ”Julfrukost med nya kollektionen Bruk från Kosta Boda

  1. Pingback: Kosta Boda Bruk – nya muggar i höstens färger… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *