Kosta Boda Art Hotel

Måndag och en ny vecka!

Vi avslutade sportlovsveckan med en tur upp till Småland, närmare bestämt till Kosta där vi bodde på Kosta Boda Art Hotel.

Vi hade det så mysigt på hotellet och njöt av god mat, bad både inom- och utomhus (i en 38-gradig uppvärmd pool), yogapass och träning samt underbar service. Vilken fantastisk och inspirerande miljö med all glaskonst och vacker inredning!

Dessa två bilder är lånade från hotellets hemsida.

Vi hann även med lite shopping i glas- och inredningsbutikerna och outletshopparna. Jag kan verkligen rekommendera ett besök i Kosta. Så inspirerande! Eftersom jag är uppvuxen i glasriket och älskar glas, var det extra roligt att komma hit!

Sju av Kosta Bodas välkända glasformgivare har varit med och skapat inredningen i hotellets olika delar. De har även fått sätta sin unika prägel med konstglas och textilier på hotellrummen i varsin korridor. Vi bodde i ett rum inrett av Kjell Engman. Över sängen hängde en fantastisk tavla som man kunde köpa med sig hem, om plånboken tillåter vill säga! Hm…

Läge märke till det röda taket. Det var faktiskt väldigt snyggt till övrig inredning i rummet.

I badrummet fanns det härligt kakel och fiskar på både tvålkopp och i tvättstället, som för övrigt var gjort helt i glas…

På väg till gymet kan man beskåda Åsa Jungnelius fantastiska nagellacksflaskor.

Bertil Vallien har inrett foajén där tv-skärmen har integrerats i konstverken för att smälta in så naturligt som möjligt.

Ulrica Hydman Vallien finns naturligtvis också representerad på många ställen i hotellet.Kjell Engmans fantastiska glasbar får man inte missa! Borden är gjorda av glasskulpturer, det finns gott om flaskor och i taket hänger istappar av glas! Så läckert!

Innan vi lämnade Småland tog vi en tur till Svartbäcksmåla utanför Nybro för att åka i den stora pulkabacken…Jag vet inte riktigt vem av oss som uppskattade det mest!!

Lördagen tillbringade vi i Karlskrona, där det finns ett par bra inredningsbutiker. Jag återkommer till dem i nästa inlägg…

Ha en fin dag!

Christina

2 svar på ”Kosta Boda Art Hotel

  1. Pingback: Sportlov, Kosta Boda Art Hotel, snö och sol… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *