Lars Wallin Fashion Stories

I går var jag i Helsingborg och sammanstrålade med Jenny och Eva som jag gick tillsammans med på Inredningslinjen. Det är alltid lika roligt att träffas!

Vi lunchade och passade bland annat på att se utställningen med Lars Wallin på Dunkers kulturhus. Jag har tänkt se den hela sommaren och nu blev det äntligen tillfället till det!

Utställningen sammanfattar över tjugo år av svensk couturehistoria och visar omkring 100 av Lars Wallins fantastiska kreationer tillsammans med skisser, fotografier, film, skor och smyckedesign.

De exklusivt skräddade coutureklänningarna, brudkreationerna och scenkläderna har burits av olika skådespelare, artister och andra kändisar. Det var spännande att läsa om varje kreations historia…

Man får också ta del av det gedigna hantverk som en skrädderiprocess innebär, från de första skisserna, via det provplagg som sys upp, till den färdigställda kreationen.

Kläningarna i montern märkt Brud Couture, var hissnande vackra…

Utställningen pågår fram till den 29 september och jag rekommenderar er verkligen att se den om ni har vägarna förbi Helsingborg.

Dunkers kulturhus är väl värt ett besök i sig. Det är en inspirerande kulturell mötesplats i en mycket arkitektoniskt spännande och vacker byggnad, belägen vid hamnen i Helsingborg.

Bilden är lånad från Dunkers kulturhus hemsida.

Ha en skön onsdag!

Christina

Ett svar på ”Lars Wallin Fashion Stories

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *